2011 - Campionatos Gallegos Sub-14 e Sub-18 en Pontedeume (fotos e crónica)

¡Noraboa laroqueir@s!
Pincha aquí para ver a crónica final do torneo ....

Categoría Sub-14

Mireya e Lúa demostraron unha vez máis que son grandes loitadoras acadando os postos 14º e 27º na xeral. Obtiveron 5 e 4 puntos respectivamente, clasificándose no segundo e terceiro lugar do podio  feminino. O buchol fixo que por desempate con Paula García,  Lúa quedase sen trofeo, pero nun torneo tan difícil e igualado coma este nós considerámolas as  nosas campionísimas  e estamos orgullosos de telas entre as nosas filas. A gañadora feminina do torneo foi Inés Prado, que unha vez máis mostrou o seu alto nivel de xogo anotándose o  5º posto  na clasificación xeral.

Os gañadores do torneo foron Julio Suárez de Xadrez Fontecarmoa, José Ramón Pardo do Colexio Franciscanos e Adrian Gomez Dieguez de Xadrez Ourense.

Categoría Sub-18

Esta categoría estivo moi disputada. Breixo suou a gota gorda e  só cedeu un punto ante  Luis Segura, clasificándose en 10 ª posición, igualado a puntos e desempates con  Marcos Medarde do clube USC. Acadou 3 victorias e 4 táboas.

Xadrez Ourense levouse a 1ª e a 3 ª posición con Martin Arellano e David Gómez Dieguez. Luis Segura do clube de Xadrez Fontecarmoa  quedou en 2 ª posición. A única participante feminina foi Aranzazu Sánchez que acadou o 28º posto con 3,5 puntos.

Adxuntamos a interesante estadística publicada pola Escola de Xadrez de Pontevedra (sub-14)