29 jul 2019

Crónica Xullo 2019

Comezamos este mes con a comida do club que organizamos todos os anos no primeiro domingo de xullo. Un rico churrasco cociñado perfectamente por o irmán de Rafa e outras viandas e cousas ricas xunto con un lugar excelente cedido por a Comunidade de Montes de Gondomar e moita e moi boa compañia foron os ingredientes un ano máis que fixeron de este domingo unha xornada escepcional, na que disfrutamos de longas e interesantes conversar, xogo de cartas e incluido xadrez, por suposto, con un pequeno torneo que nos organizou o noso querido arbitro Patricio e que non lembro nin lembrarei nunca quen gañou, porque eso é o menos importante.

Mentres desfrutábamos da comida do club, a nosa compañeira Mireya Represa Pérez estaba batíndose duramente nos Pirineos de Huesca, no XXXIX Open Internacional "Villa de Benasque" (do 4/07 o 13/07), outro duro torneo no que comezaba no posto 191 de 430 e logrou rematar no posto 163 con 5 puntos despois de dez partidas a un ritmo de 90+30, logrando ademáis unha variación de ELO en torno os +75 puntos e con un Performance de 2145.

Tras rematar este torneo nos Pirineos, Mireya Represa Pérez baixou ao lado do mar, á provincia de Granada, a Salobreña, donde disputou o Campionato de España Sub 18 no que participaban tamén os xadrecistas galegos Claudio Reboredo, David Buitron e os irmáns Manuel Anxo e Eduardo Cabanas.

A un ritmo de 90+30 e tras nove roldas, Mireya rematou no posto 24 con 6 puntos, unha mellora no seu ELO de 66 puntos e un Performance de 2134, o que a covertiron na Subcampiona de España 2019 empatada a puntos con a campiona Ana Redondo.

No último día disputouse o Campionato de España Sub 18 en modalidade rápido no que a nosa campiona logrou os mesmos 6 puntos pero esta vez lle deron o primeiro posto feminino e a convertiron na Campiona de Espana Sub 18 Rápido 2019.

Algún día faremos un reconto da cantidade de títulos e trofeos de xadrez que ten esta rapaza.

Un ano máis, do 22 o 28 de xullo no Frontón del Real Grupo de Cultura Covadonga, a cidade de Xixón tivo a grandiosa honra de recibir o noso Artai Bringas Gomez para disputar o V Open Internacional RGCC.

Partindo do posto 96 de 230, a un ritmo de xogo de 90+30 e tras 9 partidas o obxetivo principal era mellorar o resultado do ano anterior que con 5 puntos rematou no posto 59. Finalmente conseguiu os mesmos puntos e rematóu no posto 81 mellorando o ranking inicial e unha mellora no seu ELO de 25 puntos.