23 dic 2019

Proba superada XXV ANIVERSARIO

XXV ANIVERSARIO    FESTA DO XADREZ
Non sei si está ben que o digamos nós, pero creo que estamos en disposición de afirmar que superamos a proba con éxito. Esta conclusión sacámola polo que nos transmitiron os participantes e acompañantes a este Festival de Xadrez no noso 25 aniversario. Era a primeira vez que organizábamos tres días de xadrez e con formatos diferentes, pero aínda que o tempo atmosférico non acompañou, fixerono o resto de factores necesarios para lográr o éxito.

Primeiro o local de xogo, perfecto para a práctica deste deporte. Temos que trasladar un especial agradecemento ao Concello de Nigran que nos cedeu amablemente as instalación do Auditorio Municipal.

Segundo a organización, tanto antes como no momento da celebración de cada un dos tres formatos do torneo, que foi realizada maxistralmente polo noso querído árbitro e compañeiro Patricio Salgado.

E terceiro a participación de xadrecistas da nosa comarca, de Mos, de Vigo, de Tui, da Illa de Arousa, de Vilagarcía, de Ourense e de Portugal que fixeron de estos tres días unhas xornadas especialmente agradables.

Carlos Carreira PALANTE
Dito esto e antes de pasar ós datos dos torneos, queremos comezar por o final de estes tres días e por o principio de este Club Xadrez Laroca, principio que ten un nome e que se chama CARLOS CARREIRA FERNANDEZ, quen, con un grupiño de rapaces e dende unha pequena hamburguesería nas galerías do Centro Comercial La Paloma de A Ramallosa deu a luz o que acabaría sendo o principal impulsor do  xadrez no Val Miñor e unha ferramenta importante para que os que temos o veneno do xadrez metido nas venas poidamos disfrutar e empaparnos de ese xenial venenoso deporte.

Grazas, moitas grazas Compañeiro-Presidente-Amigo Carlos. Grazas sobretodo por ser a boa persoa que eres e por compartir con nos a túa bondade.

E imos o tema, o deporte, os datos, o resumo de estos catro torneos, de estes intensos dous días e medio.

TORNEO BLITZ

Para comezar, o venres 20 ás 7 da tarde fomos 25 participantes os que nos enfrontamos no Torneo Blitz, xogado a un ritmo de 5 minutos máis 3 segundos por movemento e a un total de 7 roldas.

Tras unha tarde plena de xadrez lóstrego plantouse como campión e con pleno de vitorias o noso Tino González e os cinco primeiros postos que daban opción a trofeo foron ocupados por os seguintes deportistas:

1. Costantino González Levices (Laroca).  7 p.
  2. Francico Rego Lorenzo (Laroca).  5'5 p.
  3. Sergio Pérez Estevez (Mos).  5 p.
  4. Jose Manuel Ben Alvarez (Laroca).  5 p.
  5. Mauro Sanromán Costas (Laroca).  4'5 p.

Toda a información en (Info64) Enlace

TORNEO SUB 1600

O sábado 21 as 10 da mañá daba comezo este torneo con un total de 23 participantes que se enfrontarían a un total de 6 roldas a un ritmo de 45 minutos máis 15 segundos por movemento.

E tras xogar duas partidas o sábado pola mañá, duas pola tarde e as últimas dúas o domingo pola maná, o campión foi o noso Ricardo Fernández  e os cinco primeros  foron:

1. Ricardo Fernández López (Laroca). 5 p.
  2. David Nuno Farias (Colegio Portugues). 5 p.
  3. Sergio Pérez Estevez (Mos). 4'5 p.
  4. Anxo Pazos García (Xadrez Tui). 4 p.
  5. Manuel Domínguez Senlle (Mos). 4 p.

TORNEO LAROCA DE RAPIDAS

Tras rematar o domingo 22 pola mañá o torneo sub 1600, comezamos as 4 da tarde con este torneo. O ritmo de xogo foi 10 minutos máis 5 segundo por movemento e 50 os deportistas que participamos.

Nesta categoría tamén tivemos podium Laroqueiro con tres persoas do noso equipo entre os cinco primeiros e tamén un laroqueiro proclamado campión, o noso Breixo Álvarez.

Ademáis queremos destacar o terceiro posto entre os Sub-16 de Mauro Sanromán.
  1. Breixo Álvarez Domínguez (Laroca)
  2. Xulio Del Prado Rodríguez (Xadrez Tui)